Astro A40 TR Xbox One - Review

Datum: woensdag 24 februari, 2016
Astro Logo
Horen, Zien & Gamen

Als je een Halo fan vraagt wat zijn favoriete platform is, zal hij met volle overtuiging zeggen dat Xbox the way to go is. Vraag ‘t zelfde aan een CS:GO speler, en hij zal je de boodschap geven dat PC Masterrace is.

Of je nu een muis en toetsenbord verkiest, of liever met een controller speelt, we hebben ons allemaal al wel ‘s schuldig gemaakt aan een eindeloze internetdiscussie over welk platform nu het beste is.

Maar over één ding kunnen we het allemaal eens zijn: de gear waarmee je speelt, kan het verschil maken tussen winnen en verliezen.

We hoeven je vast niet uit te leggen dat de juiste hardware het beste in je naar boven kan halen. En dat is precies waar we hier bij Gamegear naar streven, elke gamer de mogelijkheid geven om ‘t onderste uit de kan te halen.

Je zintuigen zijn je belangrijkste wapen. Zo kon je onlangs al een review lezen over de Scuf Infinity Controller , die je duidelijk een streepje voor geeft op de competitie als ‘t aankomt op voeling. Maar buiten je handen, zijn ook je ogen en je oren cruciale tools.

Dus laten we ‘t vandaag ‘s hebben over één van de belangrijkste must haves in iedere gamer’s Setup: een degelijke Headset.

Play Like a Pro

play like a pro

Optic Gaming & Team EnVy zijn twee bekende Titanen in de gaming community. En terecht. Beide teams hebben een hoop achievements en overwinningen op hun palmares staan. Ook zij zullen beamen dat de hardware waar je mee speelt énorm belangrijk is.

En ook Astro weet dat. Na ettelijke modellen op de markt te brengen, weten ze ondertussen wat je als gamer wil, wat je nodig hebt, en hoe ze met hun headsets een duidelijke meerwaarde geven aan je game experience.

Of je nu op zoek bent naar de pro gamer in jezelf, of je speelt liever casual, met hun nieuwste model bekoren ze iedereen, zowel PC gamers als Console liefhebbers: DeAstro A40 TR.

En de beste manier om te weten te komen of de Astro A40 TR doet wat hij moet doen, is ‘m zelf gebruiken. En dat is precies wat we gedaan hebben de afgelopen maanden.

In deze blog vertellen we je uitgebreid over deze ervaring, en wat ons uiteindelijke verdict is. GO GO GO!

Ready, Set, Go

Toegegeven, toen ik de Astro A40 TR voor ‘t eerst in m’n handen kreeg geduwd, met de boodschap dat ik ‘m mocht uittesten, maakte ik me lichtelijk zorgen over ‘t ding aansluiten. Een headset met zoveel mogelijkheden en opties aansluiten kan een beetje scary zijn, maar niets is minder waar.

Alles wat je nodig hebt is netjes meegeleverd.

Met een duidelijke handleiding, en de Youtube Tutorials van Astro zelf, was ‘t ding aansluiten kinderspel. Na minder dan een halfuur was ik helemaal klaar om de strijd aan te gaan.

Let’s Talk About Specs, Baby

Een belangrijke vraag die we ons in eerste instantie stelden, en die we van jullie ook vaak (en terecht) krijgen, is wat het verschil nu precies is tussen de Astro A40 en de Astro A40 TR.

Op ‘t eerste zicht ziet de Astro A40 TR er hetzelfde uit als de Astro A40, maar er zijn toch enkele belangrijke verschillen.

Astro zelf geeft in één van hun Youtube Filmpjes uitgebreid antwoord op deze belangrijke vraag. Over hoe ze het binnenwerk van de Mixamp hebben vernieuwd, of hoe je met de Astro Command Center Software verschillende audio kanalen kan tweaken, en over de meerwaarde van de Astro A40 Mod Kits, die apart te verkrijgen zijn.

Over al deze elementen kom je verderop in de Blog meer te weten.

Hoofdtelefoon

Hoofdtelefoon

Niet alleen technische specificaties zijn belangrijk om te bepalen of een product aan je verwachtingen zal voldoen, ook comfort is een cruciale factor. Zeker voor langere gamesessies is het belangrijk dat een hoofdtelefoon goed aanvoelt.

En ook daar lost de Astro TR alle verwachtingen in. Zachte earpads , en extra padding onder de hoofdband zorgen ervoor dat je in alle comfort kan gamen.

Door de afneembare microfoon (die aan beide kanten van de headset kan bevestigd worden door de makkelijk afneembare tags) kan je de hoofdtelefoon ook gebruiken om bvb muziek te luisteren op je GSM of Laptop, zonder mixamp. Op deze manier geniet je altijd van optimale geluidskwaliteit, wherever you go.

Mixamp

Mixamp

Met de Astro TR Mixamp heb je niet alleen de mogelijkheid om zelf de balans tussen gamesound en voicechat te bepalen door middel van de grote en de kleine draaiknop, er is ook een extra Stream poort voorzien. Op deze manier kan je tot in detail bepalen welke audiokanalen (en op welk volume) je wil streamen via stream software zoals OBS, en welke audiokanalen je wil gebruiken om te communiceren met je teammates. De mogelijkheden zijn eindeloos door middel van de Astro Command Center Software.

Buiten de twee draaiknoppen, is de Mixamp voorzien van nog twee kleinere knoppen. De rechtse knop geeft je de mogelijkheid te switchen naar Surround Sound , en de linkerknop geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende EQ Presets.

Als je voor de eerste keer de Surround Sound activeert, gaat ‘t in eerste instantie een beetje vreemd aanvoelen, omdat ‘t verschil enorm groot is tegenover de gewone stereo sound. Maar na een paar sessies ben je ‘t zo gewoon, dat je wellicht nooit meer naar Stereo overschakelt. Door middel van de EQ Presets kan je switchen tussen verschillende modussen. Persoonlijk verkies ik de 3de van de 4 EQ presets voor Surround Sound voor een optimaal resultaat.

Speel je toch liever gewoon op Stereo, dan geeft de 1ste van de 4 EQ presets het beste resultaat. Natuurlijk verschilt dit van game tot game en van persoon tot persoon, dus geef jezelf wat tijd om uit te vogelen welke EQ preset het beste voor je werkt.

Door middel van de Daisy Chains kan je overigens makkelijk meerdere Mixamps met elkaar verbinden , die onderling volledig lag‐free met elkaar kunnen communiceren. Heel handig als je in team speelt op een LAN party.

Maar ook voor persoonlijk en solo gebruik komt de Daisy Chain goed van pas. Everything sounds better with a beat, toch? En als je op Xbox One speelt, dan weet je ook dat ‘t onmogelijk lijkt te zijn om én te gamen én muziek te luisteren op hetzelfde moment , zonder de music app te moeten snappen.

And that’s where the Daisy Chain comes in. Met één kabeltje connect je in een oogwenk je Mixamp met een Extern apparaat, zoals bijvoorbeeld een Mobile of een Laptop. Op die manier kan je muziek streamen van je extern apparaat naar je Mixamp, zodat je zowel Gamesound, Voicechat als muziek op ‘t zeflde moment hoort.

Mod Kit

Modkit

Al is de Mod Kit niet inbegrepen in de Astro A40 TR Audio System set, toch kan het een belangrijk element zijn. De Mod Kit is één van de dingen die eigen zijn aan de Astro TR. Met de Mod Kit ben je letterlijk Tournament Ready om je volledig af te sluiten van de buitenwereld.

Maar ook als je gewoon thuis wil spelen, kan de Mod Kit handig zijn, omdat hij alle geluid van buitenaf afweert. Speel je dus regelmatig op LANs, of speel je thuis in een luidruchtige ruimte, dan zijn de Microfoon , de Speakertags , en de Earpads door middel van de Noise Cancel een goede aanwinst.

Voor de échte Gamegear fans, hebben we deze unieke Gamegear Speaker Tags laten maken:

GG Tags

Conclusie

Astro is buiten een merknaam ondertussen ook een begrip geworden. En de nieuwste A40 TR voelt als de Rolls Royce onder de headsets . Het feit dat je ‘m zowel op Console als op PC kan gebruiken is dan ook een pluspunt, zeker voor gamers die op beide spelen.

Speel je op Playstation én op Xbox? Zelfs dan hoef je niet twee keer dezelfde set aan te schaffen. Op zich is de witte set enkel bruikbaar op Xbox, en de zwarte enkel op Playstation, maar dit is enkel van toepassing op de Mixamp.

Heb je dus een witte set voor Xbox, maar je speelt ook op graag op je Playstation, dan is het perfect mogelijk om de witte Hoofdtelefoon aan te sluiten op de zwarte Mixamp, en vica versa.

Heb je geen nood aan een Mixamp? Dan kan je de Astro A40 TR Hoofdtelefoon ook apart verkrijgen!

Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel zeker niet om ons te bellen of the mailen, we staan van maandag tot en met vrijdag tussen 10h‐13h en 14h‐18h voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Zelfs op Zaterdag is onze showroom open, en dit tussen 14h en 18h.

En als je na het lezen van deze review toch nog niet helemaal overtuigd bent, kom gerust ‘s langs in onze showroom om ‘m zelf uit te testen, zonder verplichtingen.

Tot dan!

Artikel statistieken:
Gelezen:1977
Huidige reviews: 0