Alles wat je moet weten over de Astro A20 Gen 2.

Astro staat al jaren bekend vanwege kwalitatieve gaming headsets en veel professionele gamers gebruiken de headsets van Astro daarom met plezier. Met de komst van de nieuwe next-gen consoles was het voor Astro ook tijd om met een next-gen headset op de proppen te komen. Daarom komt Astro nu met de Astro A20 Gen 2.

Design

Het design is niet veel veranderd in vergelijking met zijn voorganger. Enkel de kleuren zijn een beetje anders. Er zijn twee versies: eentje voor PlayStation 5 en eentje voor Xbox Series X|S. Bij PS5 kiest Astro voor blauw, wit en zwart, terwijl de Xbox-versie groen, wit en zwart is. Zo passen ze allebei perfect bij je console. 

Bij de rechteroorschelp vind je de power button en de equalizer button, waar je drie verschillende modes kan instellen voor je Astro A20 Gen 2. Modus één Astro, met een zware nadruk op de lage tonen, modus twee Pro, met betere midden- en hoge tonen voor streamers en als laatste modus is er Studio, die een meer neutraal geluid creëert voor het bekijken van bijvoorbeeld films. Aan de rechterkant vind je ook een USB-C oplaadpoort om de Astro A20 Gen 2 op te laden. Aan de linkerkant van de Astro A20 Gen 2 heb je de microfoon, die zoals altijd verplaatst kan worden van beneden naar boven. Let wel op dat deze microfoon niet losgekoppeld kan worden.

Zoals altijd heeft Astro er ook voor gezorgd dat de kussentjes aan je oren en aan de bovenkant van je hoofd zeer comfortabel en zacht zijn.

Aan de buitenkant van de Astro A20 Gen 2 zie je wat meer plastic onderdelen dan het geval is bij pakweg de A40 of A50. Dat zijn natuurlijk de premium modellen van Astro en hebben ook een flink hoger prijskaartje.

Kwaliteit/geluid

Qua geluid is deze Astro A20 Gen 2 ook weer top. Zowel hoge als lage tonen knallen zonder moeite door de headset. In dat opzicht is de Astro A20 Gen 2 een echte Astro-headset en is het een geschikte headset voor de fanatieke gamer. De headset kan niet enkel gebruikt worden tijdens het gamen, maar je kan er ook zorgeloos muziek mee beluisteren of genieten van een goede film. De drie verschillende modes zorgen ervoor dat je altijd optimaal geluid hebt.

De Astro A20 Gen 2 heeft ook een handig wieltje om de balans tussen game- en chatgeluid aan te passen. Zo hoef je niet iedere keer naar het menu van je console of pc gaan om de verschillende niveaus aan te passen. Dat klinkt misschien als een kleine functie, maar hierdoor is deze Astro A20 Gen 2 zeer fijn in gebruik.

Zoals te verwachten is bij een headset van Astro scoort dus ook deze Astro A20 Gen 2 bijzonder hoog op vlak van audio.

Batterijduur

De Astro A20 Gen 2 heeft een batterijduur van vijftien uur. Meer dan genoeg dus om een dagje te gamen en de headset vervolgens ’s nachts op te laden, zodat je de volgende dag gewoon opnieuw aan de slag kan.

0
UUR

Compatibel

De Astro A20 Gen 2 heeft GEEN 3,5mm headphone jack of bluetoothfunctie. Dit wil zeggen dat je je de Astro A20 Gen 2 enkel kan gebruiken op je computer of console.

Out of the box kan je gewoon de headset gewoon draadloos aansluiten op je PS4 of Xbox One. Wil je de Astra A20 Gen 2 gebruiken voor je PS5 of Xbox Series X|S, dan zal je een aparte zender moeten aankopen. Dat komt omdat beide consoles andere vereisten hebben. Het gaat daarbij over een simpele USB-stick die je in je console of pc moet pluggen. De zendertjes kosten ongeveer €20. Beide versies, voor PS5 of Xbox Series X|S, zijn compatibel met pc. De aansluiting is ook bijzonder eenvoudig en binnen enkele seconden knalt het geluid door je headset.

Conlusie

De Astro A20 Gen 2 is voor de prijs van €119 een hele goede headset die op sommige vlakken zelfs kan concurreren met de meer premium modellen van Astro. Een voordeel is ook dat je niet hoeft te letten op kabels en andere onzin, aangezien deze headset volledig draadloos is. Met een ruime 15 uur batterijduur zal je makkelijk langere gamesessies kunnen houden met je vrienden (of alleen).

Ben je dus op zoek naar een goede draadloze headset, maar moet je werken met een vrij beperkt budget, dan is de Astro A20 Gen 2 zeker en vast iets voor jou. 

Wil je nog meer informatie over de Astro A20 Gen 2, bekijk dan zeker onderstaande video. Heb je nog steeds vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag verder.