Astro stort zich op controllers met de Astro C40

Waarom kiezen voor de Astro C40 tr?

De Astro C40 is de eerste controller van het merk Astro Gaming. We moeten al een tijdje wachten voor de controller beschikbaar is in Europa, maar wij hebben al de kans gehad om hem even te testen en te bestuderen. Maar waarom kiezen voor de Astro C40 tr?

Het eerste dat opvalt aan de controller, maar dat niet echt meer nieuw is bij de huidige generatie controllers, is dat je de thumbsticks en de D-pad kan verwijderen. Dit is natuurlijk gedaan omdat er mensen zijn die liever de PS4 lay-out hebben, terwijl anderen dan weer liever Xbox-gewijs aan de slag gaan en op deze manier worden beide doelgroepen aangesproken.

Het eerste dat opvalt aan de Astro C40 controller is dat je de lay-out van de controller kan veranderen. Dit is natuurlijk gedaan omdat er mensen zijn die liever de PS4 lay-out hebben, terwijl anderen dan weer liever Xbox-gewijs aan de slag gaan en op deze manier worden beide doelgroepen aangesproken.

Het is heel eenvoudig om de thumbsticks te verplaatsen. Je moet gewoon de vier schroeven op de voorkant van de controller losdraaien, waarna je de hele faceplate kan verwijderen. Nadat je de lay-out hebt aangepast naar eigen wens, plaats je alles gewoon terug en klaar is kees. Astro gaming kiest er dus niet voor om te werken met magneten of kliksystemen, waarbij je de verschillende onderdelen gewoon zo uit de controller kan halen. Het is iets omslachtiger, maar het zorgt er wel voor dat alles goed op zijn plaats blijft zitten en we vermoeden dat weinig gamers constant alles van plek willen wisselen.

De andere aspecten van de controller zijn niet zo anders dan die van de concurrentie op de markt. Zo heeft de Astro C40 op de achterkant ook de twee extra knoppen die je kan instellen om te functioneren als eender welke andere knop, buiten natuurlijk de thumbstick. Achter op de controller vind je in het midden dan weer een knop om je paddles in te stellen. Daarnaast zijn er ook nog de switches voor de trigger stops.

De Astro C40 kan je gebruiken op PlayStation en pc , zowel bekabeld als draadloos. Om draadloos te spelen moet je wel gebruik maken van de USB-dongle die je bij de controller krijgt, zodat hij verbinding kan maken met het platform waarop je speelt.

Astro C40 tr software

Astro gaming heeft voor de Astro C40 natuurlijk ook de nodige software voorzien. Met deze software kan je alle instellingen van de controller aanpassen. Zo kan je de knoppen op de controller verwisselen, maar ook de gevoeligheid van de thumbsticks en de triggers aanpassen. De software kan je gewoon downloaden op de website van Astro gaming.

Download software hier. https://www.astrogaming.com/en-us/support/software.html

Buiten het aanpassen van de sensitivity en de knoppen is er ook een ingebouwde EQ in de controller gestoken. Via de Astro gaming software kan je dan ook je audio instellen en je geluid aanpassen aan de hand van het spel dat je speelt, om zo het optimale gamegeluid te hebben. Tot slot kan je ook de hoeveelheid vibratie van de controller aanpassen voor als je liever zonder vibratie speelt.