RGB van gaming setup verbeteren

Led- en RGB-verlichting, het is al een tijdje een hype binnen de pc-community. Je kan het de fans natuurlijk ook niet kwalijk nemen, want we zijn ergens allemaal wel een beetje tuk op mooie lichtjes. Natuurlijk wil je dan ook dat al die lichtjes mooi synchroon werken, maar dat is nog niet zo eenvoudig als het klinkt. Wij leggen dan ook met plezier een aantal opties uit om de RGB van jou gaming setup te verbeteren.

Razer RGB setup met 4 schermen.

Soorten RGB-elementen

Om te beginnen moet je al een onderscheid maken tussen verschillende soorten RGB-elementen. Om te beginnen heb je RGB in je pc. Dan hebben we het over moederborden, RAM-geheugen, de koeling, de grafische kaart, de fans, je SSD of de case die je gebruikt.

Bij die componenten is het heel belangrijk dat je goed nagaat of het programma dat je wil gebruiken om alles te synchroniseren, ook daadwerkelijk werkt voor de componenten.

RGB software

Wij stellen Asus Aura voor, een programma dat werd ontwikkeld om elke vorm van RGB in pc-componenten met elkaar te synchroniseren. Asus heeft de SDK van het programma ook gratis gemaakt, dus ieder bedrijf kan het in zijn componenten steken, maar ze doen dat niet altijd.

Producten die werken met Asus Aura vind je hier.

RGB hardware

Daarnaast heb je nog een boel accessoires die evengoed beschikken over mooie lichtjes. Denk daarbij maar aan je toetsenbord, muis, headset, en zelfs je muismat of je gaming chair. Die werken jammer genoeg niet met Aura en dus moet je op zoek naar een andere oplossing.

Gelukkig heeft iemand voor ons al de JackNet RGB Sync ontwikkeld. Dat is een klein programmaatje dat er voor zorgt dat je verschillende producten toch met elkaar kan linken. Je kan het hier vinden en momenteel is het compatibel met Corsair iCUE, Asus AURA, Razer Synapse, Logitech Gaming, en Cooler Master Masterplus. Ook hier zal je dus zelf even moeten controleren welke accessoires die programma’s gebruiken.

Producten die werken met JackNet RGB Sync:

In deze video vind je een voorbeeld van het gebruik van de JackNet RGB Sync. Het is niet moeilijk en je kan zelf volledig experimenteren met je verlichting.

Het kan zelfs nog eenvoudiger dan deze manier, want ook Razer heeft met Razer Chroma al een eigen programma ontwikkeld dat ondertussen al met heel wat andere merken werkt. Wie een volledige lijst wil van compatibele apparaten, kan die hier vinden. Het is heel makkelijk om je gaming setup er beter uit te laten zien met RGB.