Hoe kies je jouw perfecte gaming stoel?

Een gaming stoel kiezen kan lastig zijn. Je wil er vaak eerst enkele uittesten, maar je weet niet waar of je hebt daar geen tijd voor. Hoe moet je er dan in slagen om toch de juiste stoel te kiezen? Door onze blog met tips te lezen natuurlijk.

Lengte en je gaming stoel

Om te beginnen moet je al je eigen lengte weten, want dat heeft invloed op je keuze. Een stoel die gemaakt is voor mensen tussen de 1,65 meter en 1,80 meter gaat niet zo fijn zitten voor iemand die 1,90 meter is. Ben je dus langer dan de gemiddelde persoon, dan kan je beter kijken naar stoelen zoals de Dx Racer Racing, de Dx Racer King, de Noblechairs Icon of de Noblechairs Hero. Heb je een lengte tussen 1.65 meter en 1.80 meter kan je blijven bij de gekende stoelen zoals de Dx Racer Formula of de Noblechairs Epic.

Gewicht en je gaming stoel

Een gaming stoel is niet alleen op de lengte van een persoon gebaseerd, maar ook op het gewicht. Daar gaat het vooral over de kracht van de pomp onder je zitvlak. Bij de Dx Racer Tank series hebben ze er een pomp onder gezet die een gewicht tot 200 kilogram kan houden. Daar kan dus al een fors persoon zijn kont in neerplanten. De stoel heeft niet alleen een aangepaste pomp, maar is ook iets breder dan de standaardstoelen. Er zijn echter ook nog enkele tussenmodellen, dus als je wat zwaarder bent, dan moet je niet meteen je geld steken in een stoel die 200 kilogram aan kan. Er zijn genoeg stoelen die bijvoorbeeld tot 150 kilogram gaan en die kosten al wat minder. Zo heb je de Dx Racer King en ook de Noblechairs Hero is een goede oplossing.

De armsteunen

Armsteunen kunnen per stoel helemaal anders zijn. De meeste gaming stoelen hebben ondertussen wel een 3D-armsteun, die je omhoog kan doen, naar links en rechts kan verdraaien en ook nog eens vooruit en achteruit kan schuiven. Vooral bij stoelen in de prijsklasse tussen 270 en 290 euro vind je dat soort armsteunen.

Bij de stoelen boven de 300 euro kom je steeds vaker de 4D-armsteunen, die je ook nog eens horizontaal naar binnen of naar buiten kan bewegen. Maar welke steun moet je nu eigenlijk kiezen? Eigenlijk wordt dat meestal al een beetje bepaald door je gewicht en je lengt. De duurdere stoelen, zoals de stoelen die meer gewicht aankunnen, gaan standaard de 4D-armsteunen hebben. De standaardstoelen, zoals de Dx Racer Formula, gaan dan weer de 3D-armsteunen hebben. Wil je toch liever de 4D-armsteunen, maar wel een stoel voor iemand tussen 1,65 meter en 1,80 meter, dan kan je altijd nog bijvoorbeeld de Noblechair Epic nemen.

3d en 4d armsteunen van gaming stoelen

De kwaliteit van de gaming stoel

De kwaliteit van de stoel is altijd een moeilijke kwestie om te zien via een scherm. Je kan wat foto’s opzoeken, maar die zijn vaak gemaakt om net de beste kanten van een stoel te laten zien. De enige echte raad die we hier kunnen geven is heel eenvoudig en ken je waarschijnlijk zelf ook al: lees reviews. Reviews zijn een goede manier om te kijken of het merk dat je op oog hebt goede kwaliteit levert en de features heeft waar je naar op zoek bent.

Wil je toch eerst eens zelf proberen?

Dan ben je altijd welkom in onze winkel in Turnhout. We hebben hier een aantal verschillende gaming chairs staan, die je kan komen uitproberen. We kunnen je ook meteen bijstaan om de verschillen tussen de stoelen te leren kennen

*Gezien de huidige maatregelen is de winkel van Gamegear tijdelijk ook gesloten.