Glorious Model D of Glorious Model O?

Na het succes van de Glorious Model O heeft Glorious een nieuwe muis op de markt gebracht: de Glorious Model D. Maar wat is nu het verschil tussen de Glorious Model O en de Glorisious Model D? Dat leggen we hier even uit.

Glorious Model D VS Glorious Model O

Wat is nu het verschil tussen de Glorious Model O en de Glorious Model D?

Op het eerste zicht lijken beide muizen bijzonder hard op elkaar, vooral dan dankzij het honinggraatdesign op de shell. Daarnaast hebben ze ook nog eens dezelfde kabel en dezelfde sensor, met een maximale DPI van 12.000. Met de Omron mechanische switches, goed voor 20 miljoen clicks, hebben ze ook daar dezelfde onderdelen. Het grootste verschil tussen de Glorious Model O en de Model D is dan ook de vorm.

De Glorious Model D is een ergonomische muis die gemaakt is om de vorm van je hand volledig te vullen en zo perfect is voor mensen die met een palmgrip spelen. De Model O is meer een ambidexter muis. Dat betekent dat de muis symmetrisch is en zo beter geschikt is voor gamers met een fingergrip.

Wil je meer weten over de verschillende grepen, lees dan zeker onze blog over de verschillende gamingmuizen

Wat is er nieuw?

De ervaring die Glorious heeft opgebouwd met de Model O hebben ze gebruikt om nog een aantal aanpassingen te doen aan de Glorious Model D. De eerste aanpassing is er eigenlijk eentje aan de verpakking. Bij de Model O waren er soms connectieproblemen met de kabel, omdat die te strak was ingepakt. In de nieuwe verpakking heeft de kabel iets meer ruimte, waardoor er in principe geen problemen meer zijn met connectieproblemen.

Wil je 100 procent zeker zijn dat je geen problemen hebt, dan helpen wij je graag verder met een van onze custom kabels.

De Glorious Model D heeft net als de Model O ook de G-skates die zorgen dat je soepel kan bewegen met je muis, maar bij de Model D krijg je een extra setje, zodat je de G-skates nog wat breder kan maken. Zo worden ze optimaal benut, een zaligheid voor mensen die graag met grote skates op hun muis werken.

Glorious Model D

De Model D is verkrijgbaar in 4 verschillende versies. Je hebt een matte en een glossy versie, die allebei in het wit en het zwart verkrijgbaar zijn.

Verrassend genoeg is er ook een klein gewichtsverschil tussen de versies. De glossy versies wegen 1 gram meer, maar echt een verschil zal je natuurlijk niet merken. De matte versie komt op een gewicht van 68 gram, wat wil zeggen dat de glossy versie 69 gram weegt. De Model O weegt trouwens 67 gram en is zo dus ietsje lichter, maar ook hier is het verschil te klein om het verschil op te merken.