Tips voor een mooie gaming setup

Iedereen wil graag de allernieuwste snufjes hebben, maar daarom slaag je er nog niet in om ze samen mooi op je bureausetup te krijgen. Daarom geven we je hier enkele tips om een mooie gaming setup op te stellen.

Stap 1: zorg voor een proper bureau

Zorg om te beginnen al voor een proper bureau. Het maakt je gaming setup alvast veel overzichtelijker en het maakt het eenvoudiger om alles tot een mooi geheel te vormen.

Stap 2: zorg voor een leuke manier om jouw spullen te bewaren

Er zijn verschillende leuke manieren om jouw gaming gear ergens te leggen of hangen zonder dat het er rommelig uit gaat zien, zoals bijvoorbeeld:

  • Headset hanger of stand
  • Gsm-houder
  • Pennenbakje
  • Controller stand

Al deze zaken zorgen er voor dat je met minder rommel op je bureau zit en als je de juiste spullen koopt, ziet het er nog eens heel cool uit ook.

Stap 3: Kies een thema voor je gaming setup

Kies een thema voor je setup. Ga bijvoorbeeld voor zwart-wit of Star Wars of zelfs My Little Pony, als je daar fan van bent. Door een bepaald thema te kiezen kan je al je gaming gear hier op afstemmen. Ga je voor een zwart-witthema, koop dan geen gele headset, maar gewoon een zwarte of witte. Dit zorgt er voor dat alles als één geheel toont en dat maakt je gaming setup veel mooier.

Stap 4 : Gebruik RGB-verlichting in je gaming setup

Maak gebruik van RGB-ledstrips of smart lampen zoals bijvoorbeeld Philips hue. Dit zorgt voor extra sfeer rond je gaming setup, plus het ziet er ook gewoon gaaf uit wanneer het donker is. Door de verlichting kan je het thema van je setup nog verder benadrukken.

Deze stap is trouwens helemaal optioneel. We begrijpen dat niet iedereen even grote fan is van al die extra verlichting.

Stap 5: Zorg dat je kabelmanagement on point is

Kabelmanagement is heel belangrijk voor een mooie gaming setup. Je kent vast wel het probleem waarbij overal op je bureau kabels liggen. Dit zorgt er voor dat je bureau er heel rommelig uitziet. Zorg er trouwens niet alleen voor dat de kabels niet meer zichtbaar zijn op je bureau, maar ook dat de kabels die onder je bureau hangen goed weggewerkt zijn.

Voor kabelmanagement kan je veel producten vinden online en ook wij schreven er al een leuke blog over. De goedkoopste optie is het gebruik van simpele bandjes om alles op zijn plaats te houden.

Stap 6: geef al je spullen een vaste plaats

Door al je spullen een vaste plaats te geven zorg je er voor dat je spullen niet overal gaan rondzwerven. Plaats je gsm dus steevast in zijn houder en leg al die papieren in de lade waar ze thuishoren. Zo vermijd je dat je gaming setup een mesthoop wordt.

Stap 7: Zet wat leuke dingen op je desk

Zet wat leuke dingen op je bureau om het niet leeg over te laten komen. Het is ook nog eens een manier om je thema verder in de verf te zetten en het is de perfecte manier om wat persoonlijke flair uit te stralen. Je bureau mag opgeruimd zijn, maar het is niet je werkplek en dus mag er wel een leuk tintje in verwerkt zijn.

Leuke accessoires voor op je bureau zijn:

  • Een plant
  • Smartklok
  • Speakers
  • Een foto
  •  Een lamp

Hopelijk hebben deze tips voor een mooie gaming setup je een stap verder kunnen helpen. Dit alles zou er voor moeten zorgen dat je een aangename plek kan creëren om leuk aan te gamen en desnoods te werken.

Wil jij de tips in werking zien kijk dan naar onze serie van video’s waar wij de tips zelf hebben toegepast. Klik hier om de serie te bekijken.