Zo maak je jouw ultieme gaming setup

Hey gamers

De perfecte gaming setup maken kan zeer lastig zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende types en merken dat het zeer moeilijk wordt om het juiste product voor jouw ideale gaming setup te kiezen. De belangrijke punten waar jij als gamer rekening mee moet houden is: budget, de kwaliteit van de producten en je persoonlijke voorkeur voor een merk.

Is je budget niet super veel? Zorg er dan voor dat je niet de duurste artikelen koopt maar vergelijk producten met elkaar en neem de tijd om het juiste product te kiezen. Natuurlijk moet je wel een product kopen die jouw eisen vervullen maar kies voor kwaliteit, te goedkoop is dan weer ook niet goed… “Je wilt je setup niet voor even, je wilt je setup voor het leven.” Zorg er dus goed voor dat je exact weet wat je moet kopen voor jou ultieme setup. Dit is namelijk voor iedereen anders…

Heb je het lastig en weet je ECHT niet waar te beginnen? Stress niet langer we hebben alles mooi op een rijtje gezet voor jullie.

 

 

STAP 1: KIES HET PLATFORM WAAROP JIJ GAMES WILT SPELEN

Het allerbelangrijkste aan een gaming setup is natuurlijk het platform waarop je je games wilt spelen. De populairste platvormen zijn PC, Xbox en PlayStation. Deze keuze zou normaal niet moeilijk moeten zijn, Als console gamer kies je meestal gewoon voor het platform waar al je vrienden ook gebruik van maken. Wat dan wel lastig kan zijn is als je een gaming PC wil kopen maar absoluut geen ervaring hebt hoe en wat… Bij dit proces helpen we je graag verder om het wat gemakkelijker te maken. Lees hier alles over: de belangrijke punten bij het kopen van je game PC!

STAP 2:  GAMING MONITOR

Zonder een gaming monitor is er geen mogelijkheid om te gamen. Het is ook zeer belangrijk om een gaming monitor te zoeken die bij jouw past. Hou je van shooter games? zoek dan een gaming monitor met een snel reactievermogen. 

Opzoek naar een nieuwe gaming monitor? Hieronder staan een aantal belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden tijdens je zoektocht naar een nieuwe gaming monitor. 

Inches:

Inches zijn de grootte van je gaming monitor. De juiste keuze maken van grootte ligt dan ook volledig persoonlijk. De populairste maat is 27 inch, met een diagonaal van 69cm heb je genoeg schermruimte en is erg geschikt voor gaming.

 Let op! De aansluitingen van een gaming monitor zijn een essentieel onderdeel bij het aankopen van een gaming monitor. Als je de gaming monitor wilt aansluiten op je computer of console, moet je er zeker van zijn dat de gaming monitor de nodige invoer- en uitvoerpoorten bevat.

 

Resolutie:

De resolutie van je gaming monitor zorgt ervoor dat je kan genieten van een helder en scherp beeld. Als je een gaming monitor koopt met genoeg pixels alleszins… 4k gaming wordt populairder onder de gamers. Vele onder de gamers vragen zich af of dit wel de moeite is. En ja, dat is het zeker!

 Natuurlijk heb je wel een krachtige videokaart en processor nodig om te kunnen genieten van 4K. Als je geen budget hebt voor een 4k monitor kan je nog steeds goedkopere gaming monitors vinden met helder en scherp beeld. 1440p monitoren zijn momenteel een mooie tussenoplossing en zijn ook het populairst.

 

 Hertz: 

Bij een gaming monitor is de frequentie zeer belangrijk. Als de frequentie te laag is, krijg je schokkerige beelden, en dat zorgt voor een slechtere game ervaring. Om games vlot te laten lopen kies je minimum voor een gaming monitor met 60hz. Het beste dat je kan doen is een gaming monitor kopen van 120hz of 144hz.

 

Reactiesnelheid:

Om optimaal je shooting games te kunnen spelen is de reactiesnelheid (responstijd) van groot belang. Hoe lager de milliseconden zijn, hoe sneller je scherm reageert. Het voordeel van lagere milliseconden is dat je preciezer kan richten en schieten en sneller kunt reageren bij gevaar in je game. Een responstijd van tussen de 3 en de 5 milliseconden is erg snel, maar het beste is als je onder 1/2 milliseconden zit.

STAP 3: KEYBOARD GAMING 

Als keyboard gamer heb je 3 belangrijke producten nodig om optimaal te kunnen gamen. Namelijk een gaming keyboard, een gaming mouse en een muismat. Heb je nog geen keuze kunnen maken voor een gaming keyboard? Lees dan onze blog over een kwalitatief en relatief goedkoop gaming keyboard de Anne pro 2. Ook voor de gaming mouse hebben we een informatieve blog waarin je alles te weten zal komen over de “de beste gaming mouse voor jouw!

 

STAP 4: GAMING STOELEN

Het is zeer belangrijk om comfortabel te zitten tijdens de lange uren die je gaat gamen. Kies daarom voor een comfortabele gaming stoel die help om rugklachten te voorkomen en waardoor je automatisch beter gaat spelen. Geniet zo van urenlang gameplezier zonder rugklachten. Wil je meer weten over hoe je een gaming stoel moet kiezen? Dan staat er een blog over “gaming stoel kiezen” klaar voor jou!

 

 

STAP 5: HEADSET GAMING

Tijdens het gamen is het heel belangrijk om een goede gaming headset te hebben. Als eerste moet je een duidelijke microfoon hebben om communicatie te kunnen voeren met je teamgenoten, en niet te vergeten helder en duidelijke in-game audio voor een betere game ervaring.

Ontdek hier onze best sellers onder de 200 euro:

Op zoek naar een Gaming headset voor de PlayStation 5?

Dan hebben wij een interessante blog voor jou klaarstaan over de Steelseries Arctis 7p. Klik hier.  

 

 

STAP 6: MAAK BUREAUGAMING AANGENAMER!  

Een ordelijk en gestructureerde bureau geeft je rust in je hoofd. Wanneer je bureau helemaal geordend is kan je comfortabeler gamen. Wanneer je gaming setup er beter uitziet vind je hieruit ook extra motivatie om uren achter je bureau te zitten. Vind hieronder enkele tips die je helpen met het verbeteren van je setup met RGB-ledverlichtinghandige tips die je helpen met kabelmanagement. En tips voor een mooie gaming setup.

 WAAR KAN IK AL DEZE PRODUCTEN VINDEN? 

Voor extra advies, vragen en aankopen kan je altijd terecht bij Gamegear. Wij zijn een ervaren gaming store die jou graag verder helpt.

 

VOLG ONS OP: