Doom, Prep yourself before you rek yourself

Datum: zaterdag 16 april, 2016
Doom logo
E3 2015

E3, Los Angeles, 2015.

E3 image

Dat E3 dé plek is waar je alles te weten komt over nieuwe games, fresh DLC’s & everything that is gaming, weet elke gamer.

Bren Gamegear trok dan ook naar the mighty US of A om te ontdekken wat we mogen verwachten in 2016.

Net zoals vele developers, publishers en studios kwam ook Bethesda op de proppen met een persconferentie dat menig hart sneller deed slaan.

Zo kwamen we meer te weten over Fallout Shelter, Elder Scrolls: Legends en Battlecry. Maar wat ons vooral deed watertanden was de nieuwe versie van één van de grootste titels ooit in de history of gaming: DOOM.

Voor sommigen gamers zal de nieuwe DOOM je het gevoel geven van thuis te komen na een lange reis. Voor anderen zal het eerder een ontdekkingstocht zijn. Hoe dan ook: de hype is real. En terecht.

CLOSED BETA

Enkele weken geleden kon je al proeven van de nieuwe DOOM Multiplayer tijdens de closed beta. Drie dagen lang kregen we een voorproefje van wat ons te wachten staat op 13 mei. En je mag ons op ons woord nemen als we zeggen dat dit wel ‘s dé game van 2016 zou kunnen worden.

Fast paced gameplay, blood, gore, demons, glorious kills en graphics om U tegen te zeggen. Allemaal zorgen ze ervoor dat onze verwachtingen die we hadden na ‘t zien van de reveal op E3, ingelost worden.

Tijdens de closed beta konden we kennis maken met 2 multiplayer maps en 2 gamemodes. Dat Team Deathmatch er eentje van is, was natuurlijk te verwachten: DOOM was namelijk één van de pioniers van Multiplayer, Deathmatch & TDM. Naast TDM kon je ook je skills testen in Warpath. Voor de Call of Duty veteranen onder jullie is Warpath te vergelijken met Hardpoint, met het verschil dat de zone die je moet veroveren zich langzaam verplaatst omdat je een soort van trail moet volgen.

Doom Demon

DOOM zou DOOM natuurlijk niet zijn zonder gruwelijke Demons. En 't gevoel dat je krijgt wanneer je voor de eerste keer als Demon door de map én je tegenstanders maait is .. pretty damn awesome.

Dat de Demon lichtjes OP is, is wellicht een understatement, maar niet op een manier die schreeuwt om een nerf. Dus hoor je de announcer ‘Demon Rune Incoming’ aankondigen? Dan is ‘t geen slecht idee om je samen met je team je een weg te banen richting de Rune.

Ben je niet snel genoeg om de Rune te bemachtigen? Dan is teamshooting wellicht de snelste manier om snel komaf te maken met ‘t angstaanjagende beest. Niet alleen om te voorkomen dat je collectief opgeblazen wordt, maar ook gewoon om de Rune zelf te bemachtigen. De tijd die overblijft op de demonclock loopt immers door na het slayen, wat maakt dat je instant zelf transformeert in een Demon.

Dit alles geeft elke match een extra objective. Eentje die niet te negeren valt. De Demon Rune bemachtigen kan dan ook ‘t verschil maken tussen winnen en verliezen.

IMPROVE YOUR GAME

Meer dan ooit is Multiplayer competitief. En ook in DOOM zal je regelmatig te maken krijgen met doorgewinterde spelers of ‘shweaties’ die met onverwachte plays zichzelf een weg banen naar een verpletterende win. Tijdens de closed beta werd al snel duidelijk dat de competitie niet te onderschatten valt.

Ben je een casual gamer? Dan zal je ongetwijfeld kunnen genieten van deze game. Ben je echter iemand die competitief is ingesteld en wil je echt de strijd aangaan met de ‘pro’s’? Dan zijn puur horizontale ABC plays wellicht niet goed genoeg om de overwinning binnen te halen.

Verticale plays zijn dan ook niet meer weg te denken uit de hedendaagse Multiplayer. In games als Call of Duty, Destiny, Halo & co heb je een immens voordeel als je vanuit de hoogte speelt. Niks is makkelijker dan een tegenstander te verwarren door uit een onverwachte hoek te komen. ‘Death from above’ is daarom ook zeker geen slechte strategie.

Zelf hebben we de closed beta gespeeld op Xbox One met de nieuwe Elite Controller. Net zoals bij de Scuf controller zorgen de paddles ervoor dat je moeiteloos kan reloaden, springen en schieten zonder ook maar één keer je duimen van je sticks te moeten halen. In onze review van de Scuf One Infinty kon je al lezen hoe de juiste gear het verschil kan maken.

Wil je jezelf en je gameplay dus naar een hoger niveau tillen? Dan is het zeker geen slecht idee om je aan te sluiten bij de garde gamers die gebruik maken van een custom controller. Om je voor te bereiden op de madness that is DOOM, hebben we voor elk platform een Care Package samengesteld met gear die ervoor zorgt dat je je game wezenlijk kan improven.

OPEN BETA & RELEASE

Ben je zelf nog niet helemaal overtuigd, of wil je zeker weten dat je geen miskoop doet? Geen nood! Dit weekend kan je naar hartenlust Demons slayen in de DOOM open beta, op zowel PC, Xbox als Playstation. En als ‘t je bevalt, hoef je niet eens lang te wachten om de game te spelen, de release staat gepland op 13 mei!

Wij hebben onze Collector’s Edition alvast in pré-order staan, en jij?

Zelf geen tijd om te spelen? Zowel Bren als Jonas zijn dit weekend op de Gamegear Twitch Stream te vinden, live vanuit de Gamegear VIP Room. We’ll see you on the battleground,

Het Gamegear Team

Artikel statistieken:
Gelezen:1269
Huidige reviews: 0