Gaming & Gezondheid: Verantwoord Gamen

Date: Saturday 08 October, 2016
Gamen in een verantwoorde gaming, en met verantwoorde gaming gear.

Gaming & Gezondheid: Verantwoord gamen

Heb je deze blog aangeklikt, dan hebben we alvast één ding gemeen: een passie voor gamen!

Maar net zoals in elke sport - want gamen is voor veel van jullie meer dan alleen maar ontspanning - is het belangrijk om zowel
mentaal als fysiek in topconditie te zijn.

De kans is groot dat je in de afgelopen weken de term ‘
verantwoord gamen’ al voorbij hebt zien komen op bijvoorbeeld Ketnet. En ook wij vinden dat boven alles je gezondheid op de eerste plaats komt.

In deze blog kom je te weten welke gaming gear bvb bijdraagt aan een goede gezondheid, en wat je kan doen om lichamelijke kwaaltjes te voorkomen.

Gezonde geest in een gezond lichaam

Dat topsporters niet alleen fysiek, maar ook mentaal over een topconditie moeten beschikken om mee te kunnen met de competitie, staat als een paal boven water.

En ook in de eSports is dit niet anders. OpTic Flamesword bijvoorbeeld is een topspeler die ervan overtuigd is dat fysieke gezondheid cruciaal is om de beste resultaten neer te kunnen zetten.

Ook voor de casual gamer is het belangrijk om te gamen in een ‘verantwoorde setting’ zodat je ook binnen 10 jaar nog probleemloos achter je scherm kan kruipen zonder allerhande kwaaltjes zoals bvb een pijnlijke rug of permanente oogschade.

Gezond eten en sporten zijn uiteraard de twee belangrijkste elementen die bijdragen aan een goede fysieke gezondheid.

Regelmatig een pauze nemen doet ook meer dan je denkt. Om het uur even de benen strekken en een luchtje scheppen doet je niet alleen fysiek goed, het geeft je mentaal ook een boost!

Ben je een mobile gamer? Probeer je dan altijd bewust te zijn van je omgeving en wees voorzichtig als je bvb op de openbare weg jaagt op Pokémon. Als je naar muziek luistert met je oortjes, probeer dan of om je volume aan te passen of maar met één oor te luisteren om te voorkomen dat je niet hoort wat er in het verkeer rondom je gebeurt.

Maar hoe zit het met je gaming gear? En welke rol speelt hardware in dit verhaal?

Horen, zien & zitten

Je oren en je ogen zijn wellicht de twee belangrijkste zintuigen die je als gamer nodig hebt. Je hebt immers niets aan surround sound als je gehoor niet meer optimaal werkt, en een enemy spotten wordt moeilijk als je geen glashelder zicht hebt.

Goed nieuws is dat je beide kan soigneren zonder fysieke inspanning. En dat begint allemaal bij het kiezen van je headset en accessoires.

Ben je iemand die meer dan een uur per dag games speelt, dan is het belangrijk om te kiezen voor een headset die comfortabel aanvoelt, zonder te moeten inboeten op geluidskwaliteit.

Budget is uiteraard heel belangrijk, maar wat heb je aan een goedkope headset als je na het gamen een pijnlijk hoofd en oren hebt? Een degelijke headset is niet alleen een investering in je experience en gameplay, maar ook in je gezondheid.

Zo is de Astro A40 een mooi voorbeeld van hoe comfort te combineren met kwaliteit. Zo kan je voor de A40 TR (en binnenkort ook voor de nieuwe draadloze A50) een afzonderlijke Mod Kit krijgen.

De Mod kit is beschikbaar in verschillende kleuren en voorzien van een extra comfortabele hoofdband en oorkussens!

Pssssst: zowel de A40 als de A50 en headsets van andere merken zoals Steelseries staan opgesteld in onze showroom in Turnhout. Kom ze dus gerust zelf eens testen om de proef op de som te nemen!.

Je kijkers in topconditie houden kan onder andere met Gunnar Glasses!

Hoe ze precies werken en wat het verschil is tussen de verschillende modellen kan je lezen in onze blog die we vorige week schreven, check ‘m hier:  Gunnar Glasses: Investeer in je ogen.

Ook de Gunnar Glasses kan je zelf komen uittesten in onze showroom!

Ook de juiste monitor kiezen kan cruciaal zijn, zo zijn de BenQ monitoren zo ontworpen dat ze rekening houden met het filteren van blauw licht (de grote boosdoener voor je ogen). Klik hier om meer te weten te komen over monitoren, de verschillende merken en modellen, en hoe je de juiste monitor kiest.

En zorg er tijdens het installeren van je scherm voor dat je rekening houdt met de afstand tussen je stoel/zetel en je monitor, en dat je deze op de juiste hoogte zet om je nek te sparen.

En last but not least: Gaming Chairs.

Meer en meer gamers investeren in een degelijke gaming chair. Ze zijn niet voor niets één van ons meest geliefde producten. Ze zitten niet alleen heerlijk, ook na lange gamesessies of werkuren zorgen ze voor een maximum aan comfort, we gebruiken ze zelf ook in de Gamegear Office, dus je mag ons op ons woord nemen! ;)

En geen nood: er is een passend model voor elk type gamer! Het juiste model kiezen op basis van je lengte en gewicht kan gemakkelijk met onze ‘Hoe kies je de juiste Game Stoel’ kieskaart, die je kan vinden in onze blog over gaming chairs.

Heb je nog specifieke vragen over gaming gear of verantwoord gamen? Talk to us! Je kan ons zowel via Social Media, in onze Showroom, op Events of Telefonisch bereiken, en dan helpen we je heel graag verder!

Game - verantwoordelijk - on ;)

Het Gamegear Team

Article Statistics:
Viewed:177