Hoe kies je de juiste Gaming Monitor

Datum: vrijdag 02 september, 2016
Hoe kies je de juiste Gaming Monitor

DE JUISTE GAMING MONITOR KIEZEN

Wie trouw onze blogs leest, kwam eerder deze week te weten welke MSI Laptop je perfect match is.

En ook je Gaming Stoel kiezen is na ‘t lezen van de How To Choose Your Gaming Chair blog kinderspel geworden.

En vandaag nemen we monitoren onder handen! Want wat is nu precies het verschil tussen bijvoorbeeld een TN paneel en een VA paneel? En welk scherm past het beste bij ‘t platform waar je op speelt?

Geen tijd of zin om de hele blog te lezen? Ga meteen naar onze Kieskaart die je aan de hand van enkele korte vragen meteen zegt welke Monitoren aansluiten bij je noden.

Console Warrior of PC King?

Zoals je in de Kieskaart kan zien, is het platform waarop je speelt wellicht één van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een Gaming Monitor.

Speel je op een Xbox of Playstation? Dan is de aansluiting wellicht de meest bepalende factor.

Je wil immers niet na enkele uren kiezen tot de conclusie komen dat je je scherm niet kan aansluiten op je console.

Hou er dus rekening mee dat je kiest voor een scherm met minstens één HDMI aansluiting om zonder problemen je nieuwe monitor aan te kunnen sluiten op je Playstation of Xbox.

Op zoek naar monitoren met specifieke aansluitingen voor je PC of voor Streaming? Op onze website kan je makkelijk filteren op onder andere Connectiviteit, zodat je zeker kan zijn van je keuze.

60Hz of 144 Hz??

Ook de Refresh Rate is geen onbelangrijk gegeven.

Zo is het belangrijk om te weten dat de Xbox One en de Playstation 4 bijvoorbeeld een maximum refresh rate hebben van 60Hz.

Het kan echter geen kwaad om een 144Hz scherm aan te sluiten op je console, maar het is dus geen must.

Gebruik je je scherm zowel voor Console als PC? Dan is 144Hz zeker geen slecht idee!

Achter de schermen: TN, IPS, of VA?

Uit nieuwsgierigheid vroeg ik mijn eigen teammates wat voor hen de meest bepalende factor is bij het kiezen van een Gaming Monitor.

En het werd al snel duidelijk dat de reactiesnelheid en type paneel de twee belangrijkste elementen zijn waar de meeste gamers rekening mee houden.

Goed nieuws is dat al de monitoren verkrijgbaar op gamegear.be een reactiesnelheid hebben van 1ms!

En uiteraard kan je ook filteren op type paneel. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de verschillende types panelen?

Er is wellicht geen makkelijke en snelle manier om uit te leggen wat de verschillen zijn tussen TN, IPS en VA, maar dit zijn de belangrijkste kenmerken per type:

TN is het meest voorkomende type paneel, mede omdat het een hoge responstijd heeft en dus bij menig gamers in de smaak valt.

IPS scoort dan weer hoog op vlak van kleuren, en wordt ook wel eens de ‘Color King’ onder de monitoren genoemd.

VA panelen combineren eigenschappen van zowel de TN en de IPS technologie. Zo is de BenQ Curved - tot op heden toch onze meest prestigieuze monitor in het Gamegear aanbod - voorzien van een A-MVA paneel, wat onder andere garant staat voor een hoge kwaliteit contrast.

Welk type je paneel je dus ook kiest is, je zit op zich altijd goed.

Heads up: na de fusie van BenQ en Zowie krijgt de komende generatie BenQ schermen een make over. Zie je dus binnenkort een Zowie monitor verschijnen in ons aanbod? Dan weet je dat dit de vertrouwde BenQ monitoren zijn, en dus sowieso garant staan voor kwaliteit!

Flexibiliteit & Monteren

Het monteren en installeren van al onze monitoren is kinderspel. Maar wil je een stapje verder gaan en je scherm bevestigen aan de muur? Dan het het leuk om te weten dat al onze monitoren compatibel zijn met wall mounts.

Informeer je vooraf even om te weten te komen welk type Wall Mount bij je monitor past, zodat je meteen aan de slag kan bij het installeren van je nieuwe speeltje.

En ook Flexibiliteit is niet onbelangrijk, daarom dat je ook op deze specificatie kan filteren op onze website op bijvoorbeeld Roteerbaarheid.

Monitoren Kieskaart

Wil je snel te weten komen welke schermen bij je passen? Kies dan aan de hand van onderstaande kieskaart je perfect match!

Heb je nog bijkomende vragen, of ben je nog niet helemaal zeker of je de juiste monitor hebt gekozen?

Laat het ons weten, en dan helpen we je graag verder! Contacteer ons telefonisch, via e-mail of via onze Website, Facebook, Twitter, Instagram, of kom gewoon eens langs in onze showroom.

Game on!

Het Gamegear Team

Artikel statistieken:
Gelezen:2416
Huidige reviews: 0