How To Choose The Right Gaming Chair

Date: Wednesday 20 July, 2016

KIES DE JUISTE GAMESTOEL

In onze vorige blogs hebben we het al vaker gehad over de ideale setup.

Headsets, keyboards, monitoren, muizen, controllers, etc. Dit zijn wellicht de belangrijkste elementen in een ideale gaming setup.

Maar hoe zit het met Gaming Stoelen? Zijn ze een goede investering? En hoe kies je je perfecte stoel?

Wij hebben alvast 3 redenen op een rijtje gezet om vandaag nog een Gaming Chair in huis te halen.

3 redenen om vandaag nog een Gaming Chair in huis te halen

Als je net als ons wel 's een stream kijkt of E3 op de voet hebt gevolgd, dan is je wellicht opgevallen dat menig gamers in het bezit zijn van een Gaming Stoel.

DXRacer, AK Racing, Arozzi, Playseats en Speedseats zijn enkele merken waar je vast al wel 's van gehoord hebt. Allemaal specialiseren ze zich in stoelen die bijdragen aan je gaming experience.

Nieuwkomer Drift is ook bijvoorbeeld een merk om in ‘t oog te houden. Op dit moment beschikken we al over een mooi aanbod aan Drift Chairs DR100 en DR200, en er is zelfs nog een nieuw model in aantocht, de Drift DR300! Qua prijs/kwaliteit zit je met Drift zeker goed, dus houd zeker onze website in het oog voor nieuwe modellen!

Maar zijn Gaming Chairs ook echt een goede investering? En waarom kiezen zoveel gamers voor een Gaming Chair?

Dit zijn alvast 3 redenen om de aankoop van een Game Stoel te overwegen:

  • Ergonomie
  • Design
  • Prijs/Kwaliteit

Feel like a king, play like a pro

gaming chairs

Ergonomie is wellicht één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Gaming Chair.

In 2014 lazen we in een artikel van The Telegraph dat uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde gamer 35 jaar is, 32h per week werkt en 2.5h per dag spendeert aan gamen, en dit 5 dagen per week. 

Thuiskomen na een lange werkdag kan deugd doen, en zeker als je even tot je zinnen kan komen door een potje CoD te spelen of om virtueel kampioenschappen te winnen in FIFA.

Maar kan je ook echt ontspannen als je op een gammele stoel zit of je bewegingsruimte beperkt is in een kleine zetel? Moeilijk. Daarom dat veel van onze klanten kiezen voor een Gaming stoel. Niet alleen dragen ze bij aan je gaming experience, ze zorgen ervoor dat zelfs tijdens lange game sessies je jezelf in alle rust kan concentreren op je gameplay, zonder rugpijn!

En een Gaming Chair zou geen Gaming chair zijn als je niet de mogelijkheid hebt om ‘m aan te passen naar je eigen noden, lengte en lichaamsvorm. Dit zijn ook meteen de elementen die bepalen welke stoel ‘t beste bij je past.

Op onze website beschik je over een heel aantal filters die je helpen bij ‘t bepalen van je ideale stoel. Merk, Stof, Kunstleder, Zitvlak, Rughoogte, Zithoogte, Tiltfuncties, Aanpasbare Armsteunen, ergonomische kussens, etc.

Het juiste zitvlak kiezen is bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat je stoel perfect aansluit bij je lichaamsbouw.

Ook je lengte is zeker iets waar je rekening mee moet houden bij ‘t kiezen van je Gaming Chair. Houd hier vooral rekening met de zithoogte en de rughoogte!

Voor elke lengte en lichaamsbouw is er een bijpassende stoel, neem dus rustig te tijd om te bepalen welke stoel ‘t beste bij je past. En twijfel je nog ergens? We staan klaar voor je met raad & daad. Informeer dus zeker goed alvorens je een keuze maakt, want je wil natuurlijk dat je stoel zo comfortabel mogelijk aanvoelt!

En om ‘t jullie gemakkelijk te maken, hebben we een ‘Choose Your Gaming Chair Chart’ voor jullie gemaakt. Gebruik deze kaart om snel te weten te komen welke modellen bij je lengte en gewicht passen.

gamingstoel cahrt

Bekijk hier ons huidig aanbod! Ben je niet zeker welke stoel ‘t beste bij je past? Wij staan voor je klaar. Bel ons, mail ons of kom ineens langs in onze showroom om onze verschillende stoelen uit te proberen.

Comfort & Stijl gaan hand in hand

Design is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Een Game Stoel is sowieso een blikvanger, maar het ruime aanbod aan verschillende stijlen en kleuren zorgt ervoor dat je stoel perfect in je interieur, gameruimte of kantoor past! 

Blauw, wit, zwart, roze, rood, geel, groen zijn maar een paar van de beschikbare kleuren, in allerlei verschillende combinaties.

En wil je echt een pièce de résistance? Of ben je helemaal weg van een bepaalde game of pro team? Check dan zeker ons aanbod aan Branded Gaming Chairs, en haal vandaag nog een exclusief exemplaar in huis.

Comfort hoeft niet duur te zijn, voor elk budget een Gaming Chair

Prijs/Kwaliteit is misschien zelfs nog de belangrijkste reden om niet langer te twijfelen over de aankoop van een Gaming Stoel.

Comfort en stijl staan daarom niet gelijk aan duur in aankoop. Onze stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende edities, kleuren en designs, maar ook in verschillende prijsklasses!

En goedkoop wil daarom niet meteen zeggen dat je moet inboeten op kwaliteit.

Bekijk hier het volledige aanbod van onze Gaming Chairs, gesorteerd op prijs!

Conclusie

Zijn Gaming Chairs de investering waard? Absoluut.

Daarom dat we op de Gamegear kantoren ook steevast kiezen voor Gaming Chairs. Want ze zijn dan wel ontworpen met oog op gamers, ook op kantoor misstaan ze niet, en een gelukkige werknemer is er twee waard, toch?

Ben je op zoek naar een specifiek exemplaar, maar kon je het niet meteen vinden in ons aanbod? Laat het ons zeker weten, en dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

En wil je graag de stoelen zelf ‘s komen uittesten? Je bent altijd welkom in onze Showroom in Turnhout!

Ook voor bijkomende vragen en informatie kan je ons bereiken via telefoon, e-mail, in onze showroom of op Social Media.

See you there!

Game on,

Het Gamegear Team

Article Statistics:
Viewed:1462