Improve your FPS Game: Counter-Strike: Global Offensive - Tips &

Date: Friday 28 October, 2016
Chapter one: hardware

Improve your FPS Game: Counter-Strike: Global Offensive Tips & Tricks.

Verbeter je aim, settings, movement, positioning & meer aan de hand van deze blog! Heel wat van deze tips zijn toepasbaar op alle FPS games, maar voor onze Counter-Strike spelers geven we nog wat specifieke tips & tricks mee. 

Omdat je dit natuurlijk niet in één blog kan samenvatten, zullen we elke week een nieuw hoofdstuk in detail behandelen.


Dus shake off de dust (haaaa, see what I did there? Dit was ook meteen de laatste slechte pun van deze week, beloofd!) en get ready to improve your game.  Deze week beginnen we met Chapter One: Hardware!

What’s next:

 • Hardware
 • Sensitivity, Aiming & Movement
 • Defensief & Offensief Spelen
 • Map Positioning & Weapons
 • Practice & Grind
 • Team & Communicatie
 • Streaming & Pro Gamers
 • Do’s and Don’ts

Chapter One: Hardware

Om echt een beast te worden in eender welke game, moet je natuurlijk beschikken over een flinke dosis skill. Toch zijn er nog allerlei andere factoren die meespelen en die bepalend kunnen zijn voor ‘t eindresultaat van een match, of die bijdragen aan je skilll.

Zo is het kiezen van de juiste hardware cruciaal, toch zeker als je wil spelen op hoog niveau. In onze Infinite Warfare blog kon je lezen hoe een Scuf Controller bijvoorbeeld het verschil kan maken bij het spelen op een console. Maar ook als PC Gamer kan je flink wat voordeel halen uit de hardware waar je mee speelt!

Muis, Keyboard & Headset

Voor zowel beginnende gamers als doorgewinterde veteranen bestaat de basic setup uit dezelfde elementen: Keyboard, Muis & Headset.

Maar hoe bepaal je welke hardware het beste bij je past? Want een duur product is daarom nog geen garantie dat het ook effectief bij je past. Aan de hand van de prijs kan je enigszins wel afleiden wat het kwaliteitsniveau is van een product, maar toch blijft het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden én om trouw te blijven aan je eigen voorkeur.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je kiest voor gear die voldoet aan je speelstijl en voorkeur, ook als die verschilt van het gros van de gamers. Muizen, Keyboards en Headsets kiezen is heel persoonlijk, de perfecte keuze is vaak een combinatie van je persoonlijke gevoel, voorkeur en research.

Tips voor het kiezen van de perfecte muis

In de toekomst mag je van ons nog een uitgebreide blog verwachten over welke muizen bij welke muismatten passen, en hoe je je ideale muis kiest. Maar om alvast aan de slag te kunnen in CS:Go hebben we de drie belangrijkste tips opgelijst!

 • Grootte & Vorm: houd rekening met de afmetingen en de vorm van je muis. Kies bijvoorbeeld niet voor een grote muis als je kleine handpalmen hebt. Dit helpt je niet alleen met je movement & aim, het voorkomt ook pijnlijke vingers en handen. De meeste muizen zijn ‘ambidexter’ (lees: voor zowel rechts- als linkshandige gamers) maar je heb evengoed muizen speciaal ontworpen voor rechtshandige gamers, en linkshandige gamers.
 • Knoppen: natuurlijk zijn de twee knoppen en een scrollwheel het belangrijkste, maar ook in Counter-Strike kan het handig zijn om te kiezen voor extra zijknoppen, en een dpi knop (met een dpi switch kan je snel tussen 2 sensitivities switchen, en deze knop zit vaak net onder de scrollmuis, dit kan handig zijn tijdens het snipen bijvoorbeeld). Meer knoppen is niet per definitie beter, bepaal wat je wil doen met je muis, en kies op basis daarvan het max aantal knoppen.
 • Muismat: heb je al een favoriete muismat? Kies dan een muis die ook effectief past bij het type muis én vooral bij je speelstijl. Ben je niet zeker? Vraag ons dan om advies, zodat je zeker kan zijn van je keuze!

GG Brotip: met de CS:Go Bundel haal je twee bestsellers in huis: De QcK+ Muismat en de Rival 300.

Bekijk hier CS:GO Bundle met de Rival 300 (CS:GO Fade Edition) Muis & Steelseries QcK+ CS:GO Camo Edition Muismat.Het juiste Keyboard kiezen

Wie al ‘s vaker een keyboard heeft gekocht of op zoek is naar hét perfecte keyboard, weet dat dit geen sinecure is. Hoe meer je je erin verdiept, hoe complexer het lijkt te worden.

Daarom mag je ook voor het kiezen van het perfecte Keyboard van ons een blog verwachten, maar in tussentijd alvast de belangrijkste tips voor het kiezen van een toetsenbord!

 • Mechanical of Membrane: de grote meerderheid van gamers kiezen resoluut voor een Mechanisch Keyboard, en daar zijn een paar redenen voor. De Mechanische Switches voor betere controle, en de levensduur. Mechanische keyboards zijn zo ontworpen dat ze gevoelig meer kliks aankunnen dan een klassiek Membrane keyboard. En het zou je verbazen hoeveel toetsaanslagen je bereikt na een potje Counter:Strike. Dus niet onbelangrijk om hier rekening mee te houden.
 • Layout: de meeste van de keyboards in onze shop zijn verkrijgbaar in verschillende layouts. Doorgaans zijn dit Azerty (BE), Azerty (FR) en Qwerty (US). Kies dus zeker voor de juiste layout, en ga NOOIT af op afbeeldingen (vaak is er maar één afbeelding met standaard de Qwerty layout, en die krijg je ook te zien bij Azerty keyboards) check altijd de specificaties bij ‘t aankopen van een keyboard, eender waar je dat doet.
 • LED lichtjes: lichtjes in allerlei verschillende kleuren zijn natuurlijk mooi om naar te kijken, maar ze zijn ook handig voor gamers die in donkere ruimte spelen of in een ruimte met weinig lichtinval. LED is dus geen vereiste, maar kan wel meespelen in je keuze.


GG Brotip: niet zeker welke kleur switch bij je past? In onze Shop in Turnhout hebben we een keybox die je kan gebruiken om alle soort switches uit te proberen. Vraag ernaar als je ons komt bezoeken of advies nodig hebt tijdens het kiezen van een Keyboard!

Als je geen tijd en zin hebt om je te verdiepen in Keyboards, dan is het misschien handig om te weten voor welke keyboards de meeste gamers kiezen.

Corsair: De mechanische Corsair K’s zijn op zich nooit een slechte keuze, deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en layouts:

Bekijk hier de Corsair K Series.

Razer: zowel de Razer Deathstalker als de Razer Blackwidow zijn twee modellen die vaak gekozen worden. Ook deze zijn beschikbaar in verschillende layouts & modellen.

Bekijk ze hier!


Steelseries: De Steelseries Apex Series zijn wellicht één van onze meest geliefde keyboards. De Apex is verkrijgbaar in verschillende layouts, prijsklasses en uitvoeringen (mechanisch, custom en membrane).

Bekijk hier de Steelseries Apex 300, 350, M500 en M800.

 

GG Brotip: bij de populaire M800 krijg je nu tijdelijk de Steelseries Rival 300 Gaming Mouse gratis en voor niks erbij. No lies! :D

Ben je dus nog op zoek naar een keyboard en een muis, dan sla je met deze deal twee vliegen in één klap.

 

Last but not least: headsets

In Counter-Strike heb je de helft van je battle al gewonnen als je de exacte positie van je tegenstander kent. In de komende hoofdstukken hebben we het uitgebreid over aimen en movement, en daar hoort dus buiten een keyboard en een muis, ook een degelijke headset bij.

 

In de Infinite Warfare blog hadden we het over hoe een Headset één van je belangrijkste wapens is. En ook in de blog die we schreven tijdens de week van het verantwoord gamen kon je lezen hoe comfort en kwaliteit twee belangrijke eigenschappen zijn die je in het achterhoofd moet houden tijdens het kiezen van een headset.

Voor FPS games is het - en we kunnen het niet genoeg benadrukken - cruciaal dat je je enemy hoort. En belangrijker: dat je hoort waar hij vandaan komt.  Om de locatie van je enemy te kunnen bepalen is het belangrijk dat je beschikt over surround sound. 

 

Vier tips om je te helpen kiezen:

 • Surround Sound: surround sound is zeker aan te raden omdat je op die manier nog meer informatie krijgt. Maar staar jezelf ook niet blind op deze feature. Een goede stereo headset is nog altijd beter dan een slechte surround. Want als de kwaliteit van de speaker drivers niet hoog genoeg is, dan zal het surround signaal nog steeds vlak en onduidelijk klinken.
 • Comfort: als je van plan bent om langer dan een uurtje per dag te gamen, dan is comfort heel belangrijk. Een comfortabele hoofdband en ergonomische oorkussens zijn dus geen overbodige luxe.
 • Connectie: bepaal of je een draadloze of bekabelde headset wil, en houd in geval van het eerste rekening met kwaliteit van de batterij. Je wil toch zeker 4h aan een stuk kunnen spelen zonder je headset te moeten opladen. Check ook vooraf hoeveel USB poorten en welke aansluitingen je nodig hebt voor de headset en of je desktop of laptop hierop voorzien is.
 • Communicatie: in één van de komende weken chatten we uitgebreid (Sorry, dit was een binnenkopper) over de communicatie met je team aka gamechat. Een microfoon (en liefst eentje van goede kwaliteit) is dus een must. Chance dat al onze headsets voorzien zijn van een mic! ;)

Et voila, it’s a wrap! Dit was het voor hoofdstuk één, we hopen dat jullie er alvast iets van opgestoken hebben! Is er een hoofdstuk waarvan je denkt dat het niet zou misstaan in onze Improve Your CS:Go Game FPS Bijbel? Laat het ons zeker weten!

In tussentijd kan je Bren & Co op zondagen komen aanmoedigen tijdens hun Counter Strike battles die je live kan volgen op ons Twitch Kanaal.

En natuurlijk staan we klaar om je te helpen als je advies nodig hebt bij ‘t kiezen van je gear. Je kan ons vinden in onze shop te Turnhout, online via onze chat, mail of Social Media en natuurlijk Telefonisch. Alle contactgegevens kan je vinden op www.gamegear.be !

Catch you on the flipside,

Het Gamegear Team

 

Article Statistics:
Viewed:360