Steelseries Arctis Kopen? Vergelijk ze hier!

Date: Friday 09 June, 2017
Vergelijk de specificaties van de Steelseries Arctis 3, 5 & 7

Vergelijk de specificaties van de Steelseries Arctis 3, 5 & 7

Steelseries Arctis 3, 5 & 7

Arctis 3, 5 of 7?

Cross platform. Crispy clear 7.1 Surround Sound. Extreem comfortabel.

Dit zijn maar een paar van de interessante specificaties van de nieuwe Steelseries Arctis Headsets.

Je zag ze misschien al op het hoofd van Pro spelers zoals Evil Geniuses, of zag je onlangs de Steelseries Arctis 5 voorbij komen op ons YouTube kanaal in Bren's unboxing video

Wij zijn alvast verkocht! Wil je zelf ook een exemplaar in huis halen, maar weet je niet precies of je voor de Arctis 3, Arctis 5 of Arctis 7 moet gaan? Dan helpt deze blog je alvast op weg!

3 Headsets, 1 Missie

Alle modellen uit de Arctis reeks beschikken over de nodige tech specs om je game te improven. 

Wat precies de verschillen zijn tussen de drie modellen lees je verderop in de blog. Elk model is echter voorzien van een heerlijk staaltje Steelseries engineering, en het resultaat mag er zijn!

Cross Platform

Degelijke Cross Platform headsets zijn dun gezaaid, maar dit is voor de Arctis geen probleem. De Arctis is compatibel met zowel PC, Mac, Xbox, Playstation, Mobile én VR. Heb je meerdere platformen in huis? Dan heb je genoeg aan één Arctis.

Opgelet: De Arctis 7 werkt op PC en MAC met alle features. Op PS4 werkt de Arctis 7 ook, met uitzondering van de chatmixer in de oorschelp. Voor Xbox One gebruikers kan de Arctis 7 enkel bekabeld gebruikt worden.

Microfoon

De Arctis' zijn voorzien van een Steelseries Clearcast Bidirectionele uitschuifbare microfoon. Klinkt allemaal mooi, maar wat houdt het precies in?

In de headset wereld vind je vaak termen als 'Bidirectional', 'Omnidirectional' en 'Unidirectional' microphones, maar wat is nu precies het verschil? 

Onderstaande image geeft je een duidelijke vergelijking tussen de drie verschillende microfoontypes. 

Verschillende Microfoontypes

Omnidirectional: de meeste budgetvriendelijke headsets zijn voorzien van een omnidirectionele microfoon. Deze pikt je stem gemakkelijk op, maar ook alle achtergrond geluiden, wat vaak vervelend kan zijn voor je medespelers. Klik hier om een sample te beluisteren om een beter idee te krijgen.

Bidirectionial: een bidirectionele microfoon pikt enkel je stem op. Alle achtergrondgeluiden - van welke richting ze ook komen - worden weggefilterd of gedempt. Ideaal voor te streamen of YouTube videos. Klik hier voor een sample. 

Unidirectionial: een unidirectionele microfoon doet het net iets beter dan een omnidirectionele, maar pikt alsnog geluid op dat van achter je komt. Hoe dat klinkt, kan je hier beluisteren.

Oorkussens & Hoofdband

Schedelpijn. Dat is de enige manier om te omschrijven hoe het voelt om enkele uren na elkaar te gamen met een headset die niet voorzien is van het nodige comfort. Een permanente print in je haardos en een pijnlijke schedel is vaak het resultaat. Op lange termijn kan dit zelfs voor hoofdpijn zorgen. We don't want any of that. Zeker niet voor langere gamesessies.

Steelseries weet al jaren hoe ze een gamershoofd in de watten moeten leggen, en met de Arctis modellen scoren ze op dit vlak ook weer hoog, net zoals de gekende Steelseries Siberia's

De oorkussens van AirWeave Fabric (lees: vaak gebruikt in de atletiek) voelen comfortabel aan, en houden je oren koel & droog. Sweaty ears zijn dus geen probleem meer met de Arctis.

De Ski Goggle hoofdband is  aanpasbaar en volgt de natuurlijke vorm van je hoofd, zodat het gewicht van je headset mooi verdeeld wordt en er geen 'drukpunten' ontstaan die pijn veroorzaken. Doet z'n werk, en ziet er nog 's nice uit ook, win!

7.1 Surround Sound


Horen van welke kant je vijand komt is geen luxe, maar een must. Surround Sound klinkt altijd mooi, maar de kwaliteit moet goed zijn, anders heb je er weinig aan.

De Arctis modellen zijn allemaal voorzien van 7.1 Surround Sound, en voor de Arctis 5 & 7 bundelden Steelseries en DTS Headphone:X hun krachten om tot een knap staaltje audio kwaliteit te komen. De DTS Headphone:X technologie staat garant voor hoge kwaliteit Surround Sound, backstabbers maken geen kans ;)

Steelseries Engine Software

Als je al in in het bezit van een Steelseries product, dan weet je dat de Steelseries Engine meer dan zomaar software is. Met dit speeltje kan je de settings van je Arctis tweaken to make it your own. Pas gemakkelijk je Surround Sound aan, je EQ settings, microfoon settings & veel meer.

Download hier de laatste versie van de Steelseries Engine en tweak away! :D

 

Verschil tussen de Arctis 3, 5 & 7

Nu je weet wat de Arctis 3, 5 & 7 gemeen hebben, is het tijd om te kijken naar de verchillen tussen de drie.

 

 

 

Arctis 3

 • Verkrijgbaar in Wit & Zwart
 • Bekabeld (Analoog)
 • 7.1 Surround Sound

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arctis 5

 • Verkrijgbaar in Wit & Zwart
 • Bekabeld (USB)
 • DTS Headphone:X 7.1 Surround Sound
 • Externe & Afneembare Chatmixer
 • RGB (Lees: alle kleuren van de regenboog) LED verlichting
 • Witte versie beschikbaar in voordeelbundel met Rival 300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arctis 7

 • Verkrijgbaar in Wit & Zwart
 • Draadloos met 12 meter bereik
 • DTS Headphone:X 7.1 Surround Sound
 • Chatmixer in earcup

 

 

 

 

 

 

 

 

De belangrijkste specificaties hebben we alvast in een handige tabel gegoten zodat je in één oogopslag de verschillen kan zien.

De volledige specificaties per model kan je vinden bij de produtbeschrijving op onze website! Mist er nog iets? Holla at us! 

 

OPGELET: de Arctis 7 werkt op PC en MAC met alle features. Op PS4 werkt de Arctis 7 ook, met uitzondering van de chatmixer in de oorschelp. Voor Xbox One gebruikers kan de Arctis 7 enkel bekabeld gebruikt worden.

Article Statistics:
Viewed:463