Zo speel je PUBG in 60fps

Datum: dinsdag 17 oktober, 2017
De minimale en aanbevolen systeem vereisten voor PlayerUknown’s Battlegrounds

De minimale en aanbevolen systeem vereisten voor PlayerUknown’s Battlegrounds.


"Kan mijn PC vlotjes PUBG draaien?" is een vraag die we regelmatig krijgen van jullie. En het antwoord is in de meeste gevallen positief, gezien de minimum vereisten om PUBG te spelen gelukkig laagdrempelig zijn, en de kans dus groot is dat je huidige machine PUBG aankan.

Maar wat zijn precies de vereisten om PUBG te draaien op je systeem? En voor welke CPU of grafische kaart kies je best om ervoor te zorgen dat je vlotjes PUBG kan draaien op 60 fps, en voortaan op dagelijkse basis Chicken Dinners kan scoren? 

Geen stress! Alles wat je moet weten om het maximale uit je huidige setup te halen, of waar je rekening mee moet houden bij 't aankopen van een nieuwe PC of laptop kom je hier te weten!

Minimale Systeem Vereisten (Lage settings)

Om PUBG uberhaupt te kunnen spelen moet je systeem minstens over volgende specificaties beschikken:

  • Operating System: Windows 7 | Windows 8.1 | Windows 10
  • Processor: Intel Core i3-4340 | AMD FX-6300
  • Geheugen: 6GB RAM
  • Grafische Kaart: Nvidia GeForce 660 2GB | AMD Radeon HD 7850 2GB
  • Opslag: 30GB vrije ruimte op je harde schijf
  • DirectX: Versie 11
  • Netwerk: Breedband Internet verbinding

CPU: als we deze specs van dichtbij bekijken, zien we dat de Intel Core i3-4340 een Dual Core CPU is van 2013, met 3.6Ghz. Wat wil zeggen dat PUBG kan gespeeld worden op een minder recente CPU, en een Quad Core CPU dus geen vereiste is om de game te kunnen draaien op minimale settings.

Grafisch: de grafische kaart heeft bijna hetzelfde verhaal: de GTX 660 dateert van 2012, en is op dit moment niet meteen de meest krachtige GFX die vandaag de dag te vinden is. Reken wel dat als je effectief zou kiezen om te spelen met de GTX660, je met moeite 30fps zal halen in PUBG.

Harde schijf: al wordt er gezegd dat je 30GB vrije schijfruimte nodig hebt, is de game in realiteit op dit moment maar 7GB groot, al kan een reserve natuurlijk nooit kwaad, om zeker te zijn dat je PC ten allen tijde vlotjes blijft draaien.

Aanbevolen Systeem Vereisten (Mid/Ultra settings)

Minimale settings zijn natuurlijk het absolute minimum, en het is dus alles behalve een garantie dat je game perfect en zonder problemen zal draaien op je huidige systeem, en PUBG is zeker geen uitzondering.

PC Gamer heeft dan ook een lijst samengesteld van systeem vereisten die aangeraden worden om de game smooth te kunnen draaien:

Operating System: Windows 10
Processor: Intel Core i5-7600K | AMD Ryzen 5-1600
Geheugen: 8GB RAM
Grafische kaart: Nvidia GTX 1060 6GB of beter

Operating system: in principe kan het geen kwaad dat je nog niet bent overschakeld naar Windows 10, maar aangezien de oudere versies van Windows niet meer worden geupdate, is het aangeraden om indien mogelijk toch Windows 10 te gebruiken, om eventuele bugs en problemen te tacklen.

CPU: wat belangrijker is, is echter de CPU, wil je minimum op 60fps PUBG kunnen runnen. De AMD Ryzen of de laatste i5's van Intel spelen een cruciale rol als het aankomt op 60fps. Dat deze niet de duurste zijn op de markt en eerder in de middenmoot zitten klinkt als muziek in de oren, zeker gezien ze zeker snel genoeg zijn om PUBG op 60fps te kunnen draaien. Je hebt dus gee high-end processor nodig, waar vaak een stevig prijskaartje aan vasthangt. 

Woordje uitleg van PC Gamer: "Het is duidelijk dat de meest belangrijke eigenschap van je CPU de raw clockspeed is, er vanuit gaande dat je CPU minstens over 4 cores beschikt. In tegenstelling tot de Dual en Quad i3 cores die moeite hebben om het zelfs de minimum fps drempel te halen. Uiteraard merk je het verschil echter pas echt als je effectief een ultra-snelle grafische kaart hebt."

Een Dual Core CPU gaat bvb sneller problemen geven met minimale framerates, wat zich vertaalt naar een merkbare daling in performance, net op die momenten dat je machine een tandje bij moet steken. Een Quad Core gaat hier logischer wijs minder snel problemen mee hebben. Hoe dan ook, de sleutel blijft een hoge kloksnelheid, waar de meeste nieuwere CPU's standaard over beschikken, in tegenstelling tot de oudere genaratie CPU's.

Grafisch: om PUBG op 60 fps te draaien in 1080p ultra settings, heb je volgens PC Gamer minstens een GFX nodig zoals de GeForce 1060 met 6GB, die krachtig genoeg is om op z'n minst een gemiddelde van 60 fps te halen. Op intense momenten kan de fps al wel 's droppen naar een minimum van 44fps als je op ultra settings speelt. Speel je echter op 1080p medium settings, dan kan je er vanuit gaan dat je een gemiddelde van maar liefst 90fps kan behalen, en deze nooit lager zal zakken dan 60fps.

De vorige generaties van grafische kaarten zoals de GTX970 presteren bijna even goed als de nieuwere GTX1060, maar als 60fps je absolute minimum is en je van plan bent om PUBG voorlopig nog niet in te ruilen voor een andere game, dan is het zeker geen overbodige luxe om minstens voor een GTX1060 met 6GB te kiezen, gezien PUBG momenteel nog steeds ontwikkeling is en je natuurlijk wil dat je machine binnen enkele maanden nog steeds krachtig genoeg is. Ga je toch voor een GFX zoals de GTX970, dan is dat uiteraard ook geen probleem, maar houd er dan wel rekening mee dat als je minstens 60fps wil halen, je qua gamesettings best ook naar beneden haalt. Je kan beter qua settings net iets lager spelen dan je wil, om een meer concequente peformance te behouden. 

Uiteraard kan je ook voor AMD grafische kaarten kiezen, maar dat is (ook volgens PC Gamer) op dit moment niet meteen aangeraden met de huidige drivers van PUBG. De AMD RX is sowieso een kaart die op dit moment quasi onbetaalbaar is, en de RX480 8GB slaagt er niet in de GTX970 te beaten in de test van PC Gamer. Heeft je systeem op dit moment echter wel een AMD, houd er dan rekening mee dat bij kaarten van minder dan 8GB VRAM, je zelfs op medium settings niet consequent de 60 fps zal halen.

Gamegear Volcano

Heb je geen zin om je huidige systeem te upgraden, of ben je op zoek naar een nieuwe setup? Dan zetten we graag voor je onze Destops op een rijtje die voorzien zijn van de nodige componente om PUBG te draaien.

Goed nieuws is dat al onze Volcano's sowieso MINSTENS beschikken over de nodige componenten om PUBG vlotjes op 60fps te draaien als het aankomt op CPU & RAM, daar ze allemaal voorzien zijn van minstens een i5 (met uitzondering van de Diamond Head, deze beschikt over een i7), ze minstens 8GB RAM hebben en allemaal zijn voorzien van een GTX1050 of beter.

De Volcano Fogo en Volcano Galeras zullen misschien wat meer moeite hebben om 60fps te halen met hun GTX 1050 (4GB) of GTX1060 (3GB) maar deze hebben uiteraard geen moeite om PUBG op lagere settings te spelen.

Echter de Diamond Head en de Atakor (zowel de klassieke Atakor als de MSI Dragon editie) zijn voorzien van minstens 6GB mbt de grafishe kaart, en zijn dus meer dan geschikt om PUBG op 60fps te spelen.
Laptops


Gaat je voorkeur uit naar een laptop? Dan kan je hier onze MSI laptops vinden die we momenteel aanbieden:

http://www.gamegear.be/gaming-laptop

En ook is de HP Omen vanaf heden bij ons verkrijgbaar! Deze kan je hier vinden:

http://www.gamegear.be/hp-omen-15-ax200nb-15.6-i5-7300-8gb-1tb-gtx1050

Niet zeker of je de juiste keuze hebt gemaakt en je wil toch nog even checken welke games je kan spelen? Let us know! We geven je graag een woordje uitleg zodat je zeker bent dat je kiest voor een machine die doet wat je ervan verwacht!

Natuurlijk ben je ook altijd welkom om zelf de proef op de som te nemen, en PUBG te komen spelen in onze showroom op onze Volcano Atakor.

See you there? ;)

Team Gamegear 
Artikel statistieken:
Gelezen:3575
Huidige reviews: 0